Under hela oktober bjuder L’Avventura på en smakresa till Piemonte, där vi stolt lyfter fram regionens unika kulinariska traditioner. Vi har lagt till några specialrätter på menyn, inspirerade av Piemontes rika matkultur, som får ta plats tillsammans med våra välkända klassiker. Piemonte, beläget i nordvästra Italien, är känt för sina bergskedjor, vidsträckta vinodlingar och sin gastronomiska arv. Regionen har en djup tradition av att skapa genuina och smakrika rätter med fokus på lokala ingredienser som tryffel, viltkött, svamp och utsökta ostar. Dessutom har Piemonte några av Italiens mest prestigefyllda viner, såsom Barolo och Barbaresco, som vi med glädje serverar på vår meny.
Under oktober erbjuder vi dessa piemontesiska specialiteter:
Carne cruda
Tärnad oxfilé, parmesanost, karl-johan majonnäs,
blekselleri, lök & svart hösttryffel
Agnolotti del plin
Agnolottipasta, smörsås & vit tryffel
Grillad oxfilé
Tryffelsmör, rödvinssky och smörad spenat & cime di rapa
Robiolaost
Tryffelhonung
Piemonte Sour
Makers Mark Bourbon, Frangelico, citron, socker
& Carlin de Paolo Nebbiolo