Dagens PS träffar vår kökschef Laura Marino och reder ut.
Vår tredje temamånad för året är lite annorlunda än de tidigare, istället för att hämta inspiration från en specifik region eller ö i Italien hämtas rätterna och drycken från Little Italy i New York. Little Italy kan tolkas att vara ett bredare koncept än det i New York, och hänvisar till den starka influens italienare haft på kök över hela världen. Så vem bättre att förklara influensen av L’Avventuras variant av Little Italy än vår kökschef och Sicilanare Laura Marino, som för Dagens PS blev intervjuad om vad temamånaden handlar om.
“Det klassiska Italien är caponata, vongole, enkelhet. Little Italy är köttbullar, gratänger, Alfredo. Mer kött, mer ost, mer attityd. Det handlar om vad som hände när italienska immigranter plötsligt fick tillgång till andra råvaror – och nya möjligheter.” – Laura Marino
Under maj månad belägrar Little Italy L’Avventura med adderade rätter som låter köket hämta fantasi, och framförallt goda rätter som hämtar insipiration från New Yorks mest italienska del. Menyn bjuder på spicy meatballs, chicken parm, gratinerade musslor och generösa fat. Det är inte subtilt – det är tryggt, smörigt, ostigt och lite galet, och det är vad Laura är ute efter.
Om ni är intresserade av att läsa hela artikeln finns den tillgänglig på Dagens PS