Under februari tar L’Avventura sina gäster med på en smakresa till Sicilien – en ö som ligger nära hjärtat för vår kökschef Laura Marino. Sicilien är inte bara en plats för Laura, det är hem. Hon växte upp med somrarna i Palermo, omgiven av doften av färska blodapelsiner, de fylliga smakerna av Marsalavin och familjens hemlagade cannoli.
”Sicilien ligger mig nära hjärtat. Min familj är från Palermo, och varje sommar återvänder vi dit. Temat blir en hyllning till de smaker och traditioner jag vuxit upp med, där varje rätt bär på en bit av öns själ”, berättar Laura.
Som en hyllning till Lauras rötter och den sicilianska matkulturen presenterar vi en specialmeny under februari:
ORANGE & FENNEL
Blodapelsinsallad med fänkål, Pantelleriakapris & olivolja
CAPONATA
Caponata med rostat bröd, basilika & pecorinoost
BUSIATE CON PESTO DI PISTACCHIO
Busiatepasta med pistage- & zucchinipesto och rödräkor
CANNOLI
Pistage, ricotta & choklad
Boka ert bord för att smaka på det bästa från Sicilien.
BOKA